HEDER OCH BRÖDER

Jens Mikis

 

ISBN: 978-91-884536-3-1

Band: Inbunden

Sidor: 332
"Hur känns ett skott i huvudet? Kommer jag höra kraniet krossas? Jag vill be om nåd och säga att jag ska betala.Men lungorna hackar efter syre.Tänk att det slutar så här."

 

Som faderlös och nyinflyttad i Fittja tvingas Sebbe tidigt  lära sig våldets lagar. Sakta hittar han dock hem i sin nya tillvaro genom det framväxande brödraskapet med den nyanlände Aram.

Tjugo år senare är Sebbe en krögare, med lovande recensioner, när han oväntat utsätts för utpressningsförsök av ett tungt kriminellt gäng. Trots enskilda polisers goda viljor förmår staten inte skydda honom. Med Aram som allierad känner han sig tvingad att själv ta upp kampen för sitt livsverk, ett beslut som kommer riskera såväl hans eget som andras  liv.


Heder och Bröder  är en actionfylld kriminalroman där läsaren tas med på en medryckande och våldsam resa genom Sveriges tre största städer. Samtidigt är det en skildring  av vår tid. Vad händer när samhällskontraktet sviktar? Vilka vänskaper står krav och vad är du beredd att göra för att försvara det som är ditt och dina?