Här hittar du pressmeddelanden, författarfoton och omslag för nedladdning.


Kontakta info@storge.se eller 072 309 36 49 för information, intervjuförfrågningar, recensions-exemplar, kataloger samt kontakt med författarna.

 Wermlandia

               De som blev kvar

                                Kristoffer Eriksson


”Det här är Kristoffers debutbok och jädrans vilken makalös debut! 

Fängslande, spännande, välskriven och totalt oförutsägbart från första sidan. 

Persongalleriet är så väl utformat att jag hela tiden hålls nyfiken, samtidigt som frågor hopar sig i mitt huvud under läsningens gång. Jag är verkligen med i boken hela vägen mentalt! Kommer jag få svar på det jag undrar? Vad är det egentligen som händer? Vem? Var? 

Ja som sagt, man är mentalt med hela tiden!


Man får följa två karaktärer genom deras egna historier, tankar och händelser under hela boken. Och dom är verkligen så speciella! Var och en på sitt sätt. Jag är verkligen imponerad över karaktärerna och deras utveckling genom boken. 


Jag gillade verkligen den här boken massor!”

@bokdaling

Ett reportage om Torbjörn Freudenthal

          Från och med Hornstull 117 39

                  Drömmar om kärlek, frihet och tillhörighet

                             River Hellman / T Freudenthal

 

Kort om romanen

Samtidsromanen Från och med Hornstull 117 39 handlar om den unge författaren och småstads-ufot River Hellmans möte med den förtrollande överlevnadskonstnären Jackie, en cigarrlåda med brev från Jackies mamma Sanna tjugotre år tidigare, och hur en lång rad öden flätas samman över årtionden.

 

River flyttar till Hornstull på Södermalm i Stockholm, och faller handlöst för Jackie Rojas, som ärvt en klubb, en musikstudio och en tjugo år gammal konflikt med den mäktiga skivbolagsdirektören Richard Stromboli Persson.

 

Fler och fler färgstarka personer tar plats i Rivers nya liv, och en mängd parallella historier utvecklar sig. Konflikter och ouppklarade relationer visar sig spänna över två decennier, och hemligheter som legat begravda reser sig och kastar hotfulla skuggor över alla inblandade. Trängd från alla håll försöker River förstå vad som egentligen hände när Jackies mamma lämnade sina musikdrömmar och Hornstull hals över huvud, för att aldrig återvända.

 

                       

 I boken blir också Hornstull på Södermalm ett magiskt löfte, som ligger ”Somewhere over the rainbow”, en återkommande  allegori.

 

Från och med Hornstull 117 39 är River Hellmans/Torbjörn Freudenthals debutroman från 2021, en rik och välskriven berättelse om uppgång och fall, löften och svek.

 

Några röster om romanen:

”Fascinerande mångbottnad historia med ett fängslande relationsdrama…”

”…en bladvändare till sista sidan, med ett persongalleri som lever kvar länge.”

Sara, projektledare

 

”Alltså shit vad Jackie provocerar mig – DET är bra författarskap, att väcka känslor. Och det är spännande att få utforsak i sig själv VARFÖR hon provocerar! WOW för den här boken

[2 stjärnögda emojis]”

Lovisa, 25 år, studerande

 

”Det här är en annorlunda bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig.
Ett finmaskigt nät av relationer, maktspel, svek och sökandet efter tillhörighet skapar en känslosam historia med spännade stråk. Språket är personligt och det finns mycket att läsa mellan raderna.
Jag hoppas på en fortsättning och fler ledtrådar till alla händelser från förr.”

Signaturen ”Ribban” på Bokus.se

         Teman i berättelsen: Kärlek, frihet och tillhörighet

  1. Kärlek: Alternativa relationer, bortom normer och konventioner. Att kunna dela kärlek mellan flera personer, och inte bara fastna i tvåsamhetens slaveri. Att kunna leva ut sin sexualitet, men utan att trampa på andra. I romanen problematiseras kring fyra personer som försöker älska varandra, utan att svartsjuka, kontrollbehov eller misstänksamhet ska ha någon plats.
  2. Frihet: Individens rätt att vara vem man vill, så länge man inte skadar andra. En av berättelsens huvudkaraktärer Philippe, är en bisexuell transperson från Jamaica, ett av världens mest homofoba länder. Hans absoluta rätt att klä sig hur han vill, ligga med vem han vill, och älska vem han vill är central i bokens övergripande tematik. En frihet han uppnått i Sverige, men som inte är självklar i framtiden. En extra kommentar till detta är att vi aldrig i romanen får veta om berättarjaget River är man eller kvinna., även om alla som läst den tror sig veta det ena eller andra. Poängen är att det inte spelar någon roll.
  3. Tillhörighet: Att som ung lämna sin hemort för att flytta till storstan, för att få vara del av något större. Att packa sina drömmar i en resväska, och ge sig själv chansen att bli någon annan och ”visa dom jävlarna där hemma”. Antingen anpassar du dig till den lilla stadens sociala koder, eller så sticker du därifrån, med första tåget. I storstaden kan du finna större förståelse och sammanhang där man kan vara dig. Vill du leva det minsta utanför normen, så har du inte en chans i Finspång, Falkenberg eller Falköping. Låten ”Nej!” med Raymond och Maria sammanfattar ganska bra det här temat, och är en stark inspiration till hela romanen.