Carina Bengtsson 


Jag heter Carina Bengtsson och har illustrerat böc-kerna om Mira och Mini. 


Jag har alltid älskat att teckna och måla, men trots det har det tagit lång tid och många omvägar innan det verkligen har fått ta plats i mitt liv. 

 

Idag har jag ett företag med fokus på illustrations-uppdrag. Det är både spännande och roligt eftersom variationen på uppdragen är väldigt stor vilket gör att det alltid är nya utmaningar. 

Jag arbetar också för Halmstad kommun där jag driver en tapetserarverkstad där man får möjlighet att prova sin arbetsförmåga i en trygg miljö innan man tar steget tillbaka till arbetslivet. 

 

I båda mina yrken är kreativitet, fantasi och lekfullhet viktiga ingredienser för att nå ett bra resul-tat. Min nyfikenhet på människan är nog det som är grunden till båda mina yrkesval. 

 

Får jag välja fritt vad jag målar handlar mina bilder oftast om människor. Jag tycker om att försöka fånga känslor och stämningar i mina bilder. Jag målar oftast i akvarell eftersom jag tycker om kontrasten mellan färgerna och vattnet som får flyta fritt och de små detaljerna som ger skärpa i bilden. 

 

Att få illustrera just barnböcker är extra roligt och utmanande eftersom du har en kritisk mål-grupp, men lyckas du får du möjlighet att bli en del av någons barndom.