Paula Törnvall & Mats Törnvall

Två människor med en gemensam vision om ett friskare liv och ett friskare samhälle. Två ganska olika människor som kompletterar varandra. En kvinna och en man. En beteendevetare och en flygledare. En extrovert och en introvert. En lugn bris och en virvelvind. 

 

Som en motvikt till den individualiserade tiden som vi lever sätter vi fokus på gemensamma hälsoåtagandet. Intresset för hälsa och välmående har funnits där hela tiden men skrivandet fick inte utrymme den tiden då vi båda jobbade mer än 100 % och satsade allt på våra respektive karriärer. Utmaningarna i våra chefsroller ledde till många samtal, nya insikter och en ökad nyfikenhet. En sjukskrivning blev kvittot på att vi inte levde ett hållbart liv. Utifrån ledarskapoch personlig utveckling ville vi hitta nya sätt att leda oss själva i hälsa. Vi tog del av forskning och litteratur, hade många intressanta samtal med dem som fanns omkring oss och började sätta rutin på att skriva ner våra reflektioner. Utifrån en stegvis kunskapsresa under många år blev det till slut en bok fast det inte var uttalat från början att det skulle bli det. Boken med titeln ”Från riskfokus till friskfokus”. 

 

Familjen består av tre barn och två kaniner. Paula är uppvuxen i Linköping och har under många år arbetat som chef och ledare inom HR. Mats är uppvuxen i Skärblacka och har många års erfarenhet av operativt arbete samt inom olika ledarskaps- och chefsroller.